torsdag, maj 23, 2013

Jordgubb- & rabarbersylt..


I helgen gjorde vi jordgubbs- och rabarbersylt med kardemumma: 

300 g skivade rabarber
200 g jordgubbar
3/4 tsk kardemumma, nystött
2 msk vatten
2 dl syltsocker

Koka upp rabarber, kardemumma och vatten. Tillsätt syltsockret och låt koka i 7-8 minuter. Mixa under tiden jordgubbar med en mixerstav. Tillsätt jordgubbsmixet, låt koka upp, skumma av. 
Häll sylten i en fin glasburk. Sylten går bra att frysa, använd då plastburkar. 




Jag fick även med mig dessa fina blommor av min farmor och farfar, Det är Aloe Vera växt som dem hittade utomland och som nu har växt till sig och kunnat klippa ner och plantera om. Dem trivs i solljus så dem placeras i vård vardagsrumsfönster och stormtrivs redan.
 Aloe Vera växten har mycket näringsrikt innehåll: 75 näringsämnen och 20 mineraler, 18 aminosyror och 12 vitaminer. Aloe gelen som utvinns har antiinflammatoriska egenskaper och en förmåga att träning igenom alla våra hudlager för att kunna läka. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar